lauantai 14. kesäkuuta 2008

Ruotsalaisturisteja ja housuhame

Hahaa, kun nyt aina suomalaisturisteja morkataan niin annetaanpa ruotsalaisillekin osansa. Olin pari päivää sitten Luxembourgin puistossa opiskelemassa, kun viereeni tuli kaksi keski-ikäistä ruotsalaisturistia. Yksi täti ja yksi setä, molemmat ihan...hmmm... hyvässä lihassa. Jopa todella hyvässä (ja tässä ei nyt siis ole kyse pyöreiden keski-ikäisten ihmisten morkkaamisesta, sillä olen itse hyvällä tiellä kulkemassa kohti samaa kohtaloa!). Täti istuutui ja setä lähestyi minua puhuen ruotsia. Kävi ilmi, että hän halusi vieressäni olevan vapaan tuolin. Ei siinä mitään, mutta millä perusteella minä, Pariisin keskustassa oleva opiskelija osaan ruotsia! Hyvä on, olen vaalea! Mutta kyllä meitä vaaleita Pariisiin mahtuu pari muutakin, eikä se tarkoita, että olemme kaikki ruotsalaisia. No joo. Setä otti tuolin, kiikutti sen aurinkoon ja heitti paitansa pois. Sinäänsä jo tuo paidan pois ottaminen Pariisin keskustassa on vähän siinä ja siinä, mutta menköön. Oli kuuma ja aurinko paistoi ja puistossa nyt voi olla vähän rennommin. MUTTA! Ruotsalaistädillä oli ilmeisesti myös kuuma, sillä hänkin otti paitansa pois. Jepjep. Ja alla oli valkoiset mummorintsikat. Vaan eipä täti niissä pitkään viihtynyt, vaan vaihtoi päällensä bikinin yläosan. Jos joku vaihtaisi Espan puistossa päälleen bikinit, saattaisin vähän rykiä. Mutta oikeasti, Luxembourgin puistossa, Pariisin keskustassa ei kukaan vaihda päällensä bikinin yläosaa. Kukaan ei ylipäätään ole bikineissä Pariisin keskustassa. Vaan ei siinä vielä kaikki, täti otti myös housunsa pois. Alla oli onneksi bikinin alaosa, eikä mummoalushousut, mutta silti. Niin ne kaksi keski-ikäistä ruotsalaisvonkaletta ottivat aurinkoa metrin päässä minusta puolialastomina Pariisin keskustassa. Taisi olla ensimmäinen kerta elämässäni, kun olin tyytyväinen, etten ole ruotsalainen. Tämä kuva on ehkä ollut jo tässä blogissa,m utta muistutukseksi: Ladies and gentelemen: Luxembourgin puistoa:



Ja tässä tuleepi taasen näitä viikon asuja. Himoitsen kirkkaan sinistä tunikaa. Täytyy lähteä netistä metsästelemään minkälainen olisi täydellinen. Sen kanssa haluaisin ruskean leveän nahkavyön ja en oikein ole vielä päättänyt minkälaiset kengät. Periaatteessa saappaat, mutta kun nyt on tämä kesä ja kaikkea...


Tässä kuvassa (ja muutamassa aiemmassa) näkyvä hame on silkkaa hämäystä, sillä kyseessä on oikeasti housuhame. Siis tuo yhdeksänkymmentäluvun alun kammokauhistus. Vaan juupatijuu, minulla on housuhame. Ja alla on viikon asuja ja niiden kengät.






11 kommenttia:

MouMou kirjoitti...

Varsinkin kenkäsi ovat todella suloisia.:) Voi ihanuus!<3

Jonna kirjoitti...

Miksi mussukka:) Mä haen sen Ellospaketin maanantaina. Oon oiekasti aina jossasin hornankuusessa kun posti olisi auki:) ilmoittelen sit sulle, että paljonko oelt velkaa:)

Harkitsen vakavasti, että tulisin pistäytymään siellä elokuussa mutta saas nyt nähdä, että onko oiekasti rahaa. Jos jotain ältsin halpoja lentoja tulee vastaan, niin sitten kyllä tuun. Varoitan siis jo näin etukäteen. Haluan myös avautua tässä, että on hemmetin tyhmää, että et pääse Suomeen kesällä. Pitääks mun nyt yksin mennä Vallilan kirppikselle myymään&ostoksille?

Jonna kirjoitti...

ainiin ja yksi kiva tyttö laittoi mulle postia ja kyseli pariisin shoppailupaikoista. Sanoin, että tulee kyselee sulta, kun no, toi mun suuntavaisto ja muisti paikkojen sijainnista on vähintääkin puutteellinen:D

Anonyymi kirjoitti...

Hyh hyh mitä ruotsalaisia. :) Viime kesänä ko. puistossa halusin usean tunnin järjettömässä helteessä kävelyn jälkeen lepuuttaa jalkojani. Istuin yhdelle penkille ja nostin paljaat jalkani viereiselle tuolille. Jos tästä käytöksestä sain tyytymättömiä katseita kanssa ihmisiltä. Eli voin kuvitella mitä tapahtuu kun pariskunta tulee paikalle ottamaan aurinkoa ja vaihtaa kaiken kansan nähden vaatteita.. Heh ja huh!

Tuuli kirjoitti...

moumou: khiittikhiitti

jonna: no, mussukka kun mussukka, minkäs teet=)Joo, no hurry, kuhan ne ei myy niitä eteen päin=) kysytkö siitä postituksesta, mitä maksaisi? toisaalta, äiti tulee 9.7. Pariisiin, niin voisit laittaa sen matkaan? Pyydän sitä kiepsahtamaan joku kerta. Jos vaikka sattuisitte kaupungille yhtä aikaa. Ja voi, TULE ELOKUUSSA!!! Ois ihan huippua! Ja sit mennään oikeasti sinne Vallée le Villageen, jossa on merkkivaatteiden outlet. Karim osti Armanin farkut 30 eurolla! Ja tiedän, on ihan maailman paskointa, etten pääse sinne kesällä... mutta yritän tulla jossain välissä syksyllä, tai jotain. Täytyy katsoa, mitä keksin.

nina: joo, se oli kieltämättä aika shokkihoitoa. Ihan tosissaan. Edes Helsingin keskustassa kukaan ei varmaan kekkuloisi rintsikoissa, vaihtaakseen bikinit päälle.

Jonna kirjoitti...

Hips, tehdäänpäs näin:) Yritän nyt laitella kesällä rahaa sivuun ja katson, että kuinka paljon siihen Nykin matkaan oikein menee (lennot ja majoitus maksettava nyt kesällä). Sitten jos saan parilla sadalla lennot sinne sun kotikylään niin sitten tulen. Joskus elokuun lopussa. Tyyliin torstai- maanantai:) Äh, nyt innostuin tästä kamalasti...Toivottavasti saan mun rätit myytyä kirpparilla hyvään hintaan:D

-SL kirjoitti...

Ihanat hameet :)
tosi kaunis puisto siellä! ja voi hitsi niitä turisteja miten naurettavia!! :D
juu tuosta tuli mieleen kerran Italian-lomalla kävelin tavallisella rannalla ei mikään nudistiranta, mutta jonkun pohjoismaalaisen näköisen perheen äiti oli sitten siellä puolialasti, jotenkin säälittävää..

Maurelita kirjoitti...

Ihania asuja ! Ja voi noita ruotsalaisia, hävettää koko pohjoismaalaisten maine...

Jonna kirjoitti...

Hei Tuuliseni! Mulla on nyt meidän vaatteet ja ne näyttä varsin kivoilta. Takki on älyttömän ihana näin kokoa pienempänä!

Tuuli kirjoitti...

jonna: hips, tehdäänpä joo.
*~sl: Nizzassa oli paljon vanhoja mummoja, jotka ottivat yläosattomissa aurinkoa. Toisaalta, onhan heillä siihen yhtä paljon oikeus kuin muillakin, mutta jotenkin sellaiset nirunaru bikinit jonkun kahdeksankymppisen päällä näyttävät hassuilta. Nizzassa tuntui muutenkin kummalliselta se, että ranta oli ihan kiinni kaupungissa ja tädit loikoilivat siellä stringeissä ja yläosattomissa. Kuten sanoit: vähän säälittävän oloista, vaikka en oikein edes tiedä miksi.

maurelita: kiitos:) niin, vähän hömppiä... mutta ei onneksi pohjoismaalaisten maine ole pelkästään heistä riippuvainen. Tänään samaisessa puistossa oli todella söpö suomalaisperhe, joiden kaksi pientä poikaa olivat kivasti puettuja ja loistivat kuin auringot, kun isi lupasi, että kohta ostetaan jätskit=)

Anonyymi kirjoitti...

Blogissani on sinulle jotain.