lauantai 17. toukokuuta 2008

Hirmu hyvin käytetyt 50 euroa ja käsikirjoittajien lakko

Tämän kevään opintojeni kannalta parasta on ollut käsikirjoittajien lakko Yhdysvalloissa. Grey’s, Desperate ja Gossip Girl eivät ole houkutelleet minua turhaan pois kirjojen äärestä (onneksi olen löytänyt muita houkuttimia. Olisihan se nyt järjetöntä oikeasti keskittyä pitkiä pätkiä kerralla lukemiseen). Viime vuonna tenttikautena katsoin joka ilta ja aamu kaksi jaksoa joko Las Vegasia tai Grey’s Anatomya tai Weedsiä. Sarjat loppuivat nopeasti ja ihana ”jakso kerran viikossa” -tahti sai minut rauhoittumaan. Ja lakon aikana jaksoja tuli ehkä kerran kuussa, jos sitäkään. Mutta nyt niitä pukkaa kuin sieniä sateella, ENKÄ MINÄ SAA ENÄÄ MITÄÄN AIKAISEKSI! People, let’s strike again ja annetaan ihmisille opiskelurauha, joohan joohan? En nuorempana ollut mikään sarjaihminen. Lähinnä sen takia, että harrastin niin järjettömiä määriä ensin voimistelua ja sitten tanssia, etten ikinä pystynyt seuraamaan mitään sarjaa säännöllisesti. Paitsi sunnuntaisin, jolloin katsoinkin kaiken mitä tv:stä tuli. Olin Viiden jutun ja Dawson’s Creekin ykkösfani (hehe, katsoin juuri muutama päivä sitten yhden Dawsonin jakson ja on se Dawson kyllä vähän vanhan näköinen lukiolaiseksi...). Sitten loppui tanssi, muutin Ranskaan, opiskelut alkoivat – ja löysin sarjat. Kolmannen vuoden puolessa välissä, jättitenttiputken aikana yksi kaverini lainasi minulle kaikki Frendien tuotantokaudet. Katsoin kahdessa viikossa joka ikisen Frendit-jakson. Eivätkä muuten menneet ne tentit ihan putkeen... Olin melkein helpottunut, kun vihdoin sain sarjan päätökseen. Sitten tulivat Desperate Housewivesit, ja viimeisenä Grey’s. Grey’s Anatomyn jälkeen mikään ei ole enää kolahtanut samalla lailla. Weeds on ihan kiva, How I Met Your Mother hauska, Couplingissa on todellista potentiaalia. Mutta mikään ei ole sellainen ”pysy kotona, älä vastaa puhelimeen, feidaa koko maailma” – tyyppinen elämys. Ja hyvä niin. Tämä kaikki sanoakseni, että käsikirjoittajien lakko on ilmeisesti loppunut ja minä kyttään joka päivä kuin haukka milloin uusia jaksoja ilmestyy.

Toinen juttu: jos minulla olisi 50 euroa ylimääräistä rahaa, miten voisin käyttää sen?
H&M:ltä saisin kaikki nämä:






Ja San Marinasta nämä:


Voisin myös:
- käydä ravintolassa syömässä kunnon menun viineineen päivineen
- maksaa klubista riippuen 3-5 kertaa klubin sisäänpääsyn ja saada sisäänpääsymaksuun sisältyvän juoman
- Käydä kuusi kertaa leffassa (Sex&the City tulee 28.5., voisin joko käydä katsomassa sen kuusi kertaa, tai sitten...hmmm... Sex&the city, 27 dresses, Into the Wild, The Other Boleyn Girl... ja kaksi varastoon.)
- ostaa törkyhienon synttärilahjan Lauralle
- käydä kampaajalla
- vaikka mitä muuta kivaa.

Ja en sitten tullut tehneeksi mitään näistä, vaan ostin nämä:


Vasemmalla supertiivistettyä kansainvälistä julkisoikeutta, oikealla kansainvälistä talousoikeutta.
Ärsyttää niin paljon, että oli pakko ottaa niistä kuva. Ei siinä sinäänsä mitään, kyllä materialistiminäkin käsittää (hetken inttämisen jälkeen), että välillä täytyy panostaa pennosia korkeampien tavoitteiden puolesta (ai siis että korkeampien tavoitteiden kuin nuo San Marinan kengät? Niin siis että sellaisiakin on?), joka tässä tapauksessa on siis opiskeluni –eli siis oppimiseni, henkinen kehittymiseni, intellektuellin nirvanan saavuttaminen, tai jotain (yritän todistella itselleni, että oikeasti joku pieni osa minusta on onnellinen tästä hankinnasta). Mutta kun nero minä ajatteli jo puolitoistavuotta sitten, kun ensimmäisen kerran noita kirjoja rupesi tarvitsemaan, että eeehei, emmäää ny viiti niitä ostaa. Säästänpähän vähän ja lainaan sitten tentteihin kirjastosta + täydennän muistiinpanoilla. Se oli ihan hirmukiva idea, mutta kun saman idean saaneita oli useampia: toiseen tyhmään kirjaan on kahden kuukauden jono ja toiseen kuukauden. Ei paljoa auta, kun tentti on puolentoista kuukauden kuluttua. Nyt olen kärvistellyt puolitoista vuotta valokopioimalla (olen varmaan kopioinut molempia opuksia jo parinkympin edestä) ja lainailemalla noita kirjoja sieltä sun täältä – kunnes tajusin puolitoista kuukautta ennen kuin opintoni loppuvat, että oikeasti tarvitsen nuo molemmat lopputenttilukemiseen. Kyllä nyt on fiksu olo.

12 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi! Voisitko antaa vinkkejä vaatekaupoista Pariisissa? Ei mitään Chanelia,mielummin Zaran hintatasoa ;)

Tuuli kirjoitti...

juu, no riippuu aika paljon tyylistä. Kaikenlaisia pikkukauppoja on tosi paljon, joissa kannattaa käydä katsomassa. Naf Nafia ei taida olla Suomessa ja se on aika kiva. Promodista löytyy myös usein jotain kivaa, eikä se ole kovin kallis. 82, rue Réaumur osoitteesta löytyy Kookaïn outlet ja ihan lähellä on muitakin kauppoja (Rue de Rivolilla) sekä kenkäkauppa JonaK:n outlet 44, boulevard de Sébastopol. Rue de Rennesillä ja Boulevard Saint-Germainilla ja Boulevard Saint-Michelillä on ainakin paljon kauppoja (ja rue de Rennesin Kookaïn yläkerrassa on pieni tasanne, jossa myydän -50%:lla vaikka mitä). Alue on muutenkin ihan hauskaa, Boulevard de Saint-Michelin ympäristöstä kun löytyy latinalaiskortteli, Luxembourgin puisto, Panthéon yms. Kannattaa käydä pyörimässä Marais:sa sunnuntaina. Se on juuutalaiskortteli, jossa kaikki on auki sunnuntaisin. (rue de charlot, rue de saint-paul, rue du temple)
Kenkäkaupoista Eram ei ole kovin kallis, Marina ja Minelli hintavampia, mutta niistä löytyy tosi kivoja juttuja. Mutta kannattaa tosin käydä pienissä liikkeissä, vaikka näyttäisivätkin väähn rättikaupoilta. Saattaa tarttua jotain kivaa mukaan!=) Laitan enemmän vinkkejä, kun silmään osuu joitain kivoja kauppoja kävellessäni. Ja minä kyllä kävisin Lafayette:ssa ja Printemps:issa. Ihan sikahintaisiahan suurin osa vaatteista on, mutta on se aika elämyksellistä, kun yksi tavaratalo on jonkun kolmen korttelin kokoinen. molemmat ovat Oopperan lähellä, kahdeksannessa kaupungin osassa.

Tuuli kirjoitti...

Siis Naf Naf ja Promod ovat ketjuja, niitä löytyy vähän joka paikasta. Isoin Naf Naf taitaa olla Champs Élyséellä, mutta ainakin Boulevard Saint michelillä ja Rue de Rennesillä on Naf Nafit. Sama pätee Promodiin.

Anonyymi kirjoitti...

Voih, ihana blogi sinulla! Kiva että kävit blogissani kommentoimassa niin löysin tänne. Pariisi on iiiihana kaupunki! Olimme viime kesänä poikaystäväni kanssa Pariisissa kaksi viikkoa. Vuokrasimme asunnon ja kuvittelimme olevamme pariisilaisia. Se oli niin hauskaa, että tänä kesänä teemme sen uudelleen.

Kiitos antamistasi vinkeistä, varsinkin JonaK:n outlet kuulostaa mahtavalta. (Ostin viime kesänä Printempsistä JonaK:n kengät ja ne on ihanat!)

cara kirjoitti...

Olisin ottanut H&M tai jos kaveri on tosi hyvä, niin sitten joku megahieno lahja..

Tuo Into The Wild ei muuten ole mielestäni katsomisen arvoinen :/ Itse menin katsomaan kaveripojan kanssa, mutta oikeasti se leffa olisikin ollut jotain, jos olisin ottanut iskän mukaan.

Tuuli kirjoitti...

nina: jei, kiva, kiitos! sinunkin blogisi on mahtava:) siitä jonaK:n outletistä vielä sen verran, että kaikkia kokoja ei tietty ole ja noin, mutta kannattaa ehd.mast. käydä katsomassa, kun se kookaïn stock:kin on lähellä. Ja olen sitä mieltä, että on melkein kivempikin olla asunnossa kuin hotellissa, jos ei ole millään megabudjetilla liikkeellä. On aika kiva kun voi tarvittaessa hankkia varastoon ruokaa ja muuta. Etenkin Pariisin yöelämässä voi joskus mennä myöhäiseksi =)

titta: no hyvä tiettä, ettei kannata välttämättä kannata lähteä katsomaan sitä leffaan. Vuokraan sitten vaikka dvd:n. Joo, no itse olisin myös ottanut vaikka mitä muuta kuin nuo kaksi tyhmäätyhmäätyhmää kirjaa. Ja oikeasti, mitä kaikkea H&M:stä saakaan 50 eurolla!

Jonna kirjoitti...

Mä olen ihan koukussa tohon saamarin Ghost Whispereriin. Tuijotan sitä hyvää neljän jakson päivävauhtia. Huomenna on pakko mennä kirjastoon opiskelemaan:)

Stazzy kirjoitti...

Pakko olla eri mieltä aiemman kommentoijan kanssa.
Into the Wild oli ehkä paras leffa mitä olen nähnyt parin viime vuoden aikana. Olisin voinut käydä katsomassa toistamiseenkin, ja seurasin suunnilleen hengittämättä. Mutta mä himoankin reissaamista..

Ranskaksi dubattuna vois tosin olla melko karmea.

Anonyymi kirjoitti...

Superpaljon kiitoksia näistä vinkeistä!!!!

Tuuli kirjoitti...

jonna: arvaa kuka on kirjastolla just nyt (juujuu, opiskelemassa tietty...)

stazzy: olin myös kuullut, että into the wild olisi ihan huippuleffa. Sekä arvistelujen että kavereiden puheiden perusteella. Ehkä sittenkin elokuvateatteri kutsuu, mutta ehkä ennemmin jonkun kaveritapaamisen kuin romattisten treffien merkeissä, titan puheiden perusteella!

anonyymi: no nothing=) Kiva jos on jotain hyötyä.

MouMou kirjoitti...

Haha, oot näköjään kuolannut H&M:lta samoja asioita kuin minä!:D Onneksi eri värisinä.;)

Tuuli kirjoitti...

moumou: aika hyvä maku tyypillä...=)