tiistai 13. toukokuuta 2008

Huh, hellettä!

Oikeasti, en edes halua kuvitella Pariisia heinäkuussa. Nyt on jo niin kuuma, että joissain kadunkulmissa joihin ei tuuli pääse (heh, ei tuuli pääse... siis se real thing, minä pääsen kaikkialle. Kyllä on tänään huumorinkukka taas kukoistuksessaan:) tuntuu siltä, että voisi paistaa kananmunaa asfaltilla. Ja tässä säässä minun pitäisi olla kirjastolla satojen muiden kanssa, istumassa pitkien pöytärivien ääressä pänttäämässä päähäni saamarin pykäliä. Eikä ilmastoinnista tietenkään ole puhettakaan. Voisi sitä mukavamminkin opiskella.

Ja tämänpä takia olimmekin sunnuntain ja maanantain ystäväni Lauran vanhempien luona vähän Pariisin ulkopuolella lukemassa... Tässä kuvia sen reissun tuloksista.






Laura löysi vanhat lökärinsä ja muuta rekvisiittaa autotallista... Ja tuo minun kuvani on oikeasti vapulta, mutta käy hyvin teemaan. Sitä paitsi tuo miesten t-paita sopii minulle pelottavan hyvin, täytyy ehkä ruveta harkitsemaan sen salavihkaista kähveltämistä ensi kerralla Suomessa ollessani.

Sitten vielä sellainen juttu, että nyt on kuulkaa maailmassa suuri vääryys. YLE:n sivuilla lukee: katso täältä Suomi - x jääkiekko-ottelu. Ja minäpä sitten tässä muutama päivä sitten olin varannut hirmuisesti mättöä ja viirin ja vaikka mitä kaikkea virittäytyäkseni lätkätunnelmiin, klikkasin matsin päälle silloin kun sen kuuluikin alkaa, ja... no ja ei muuten yhtään mitään. Tai kyllä jotain. Sitä, että sellainen viesti tuli näkyviin, että "Tekijänoikeudellisista syistä emme voi näyttää tätä ohjelmaa Suomen rajojen ulkopuolella" , tms. soopaa. Siis mikäs järki tuossa nyt on, hemmetin lakimiehet. Noh, tulos on nyt kuitenkin se, että minä olen KUUNNELLUT nettiradiosta matseja. Ei se kyllä yhtä huisia ole kuin telkkarista katsominen, mutta kyllä jonkinlaiseen tunnelmaan pääsee. Ja on siinä oma viehätyksensä, kun voi vain kuvitella kuinka Koivu-junior paiskautuu vasten kaukalon reunaa, kuinka Selänteen maila kimpoaa ja hajoaa kahtia ja kuinka Pihlström-paran kypärä pyörii yksin jäällä. Oivoi.
Ja tästä vääryydestä keksin kirjoittaa luettuani Jonnan jääkiekkokoemuksista.

5 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

Hih, oot hauska. Harmi, että et oo täällä niin voitaisiin katsoa matseja yhdessä. Harmi myös, että mä en ollut tajunnut lätkän mahtavuutta vielä silloin kun olit täällä:)

Tuuli kirjoitti...

oon joo, ihan superhauska. Muakin harmittaa, etten ole siellä, jotta voisin ylipäätään katsoa niitä matseja. Saamari soikoon. (ja ok, olisi niitä kiva katsoa sunkin kanssa. Ja: MÄHÄN SANOIN, että lätkää on kiva katsoa!)

Anonyymi kirjoitti...

Vitsit, Pariisissa. Asua. Liian ihanaa. Löysin blogisi aamudatailullani ja tuun toistekin! Kirjoitat tosi hauskalla tyylillä ja Pariisi kiinnostaa jos mikä ;)

Anonyymi kirjoitti...

Oo onneliinen että Pariisissa helle, täällä hei pakkasta öisin välillä ja yhtäkkiä alkoi satamaan raelunta kesken liikuntatunnin pesismatsin! Voi vitsi olisinkin jossai helteessä niin ah!

Tuuli kirjoitti...

Anonyymi: tule toki toistekin, ma lupaan siina tapauksessa kirjoittaa toistekin (kirjoitustiheys on valilla vahan...noh, ei tiheaa). Kirjoitan ranskalaisella nappaimistolla, mista pisteiden puuttuminen. Ja myonnan, etta Pariisissa on tosi kiva asua!

Kesa tannekin kiitos: no oot ihan oikeassa. Just toissa paivana satoi kaatamalla ja mietin, etta se on kylla niin oikein mulle. Kehtasinkin valittaa siita, etta on lamminta ja aurinkoista. Peruspessimistiluonteeni vain tyonsi nenaansa esiin. Ja sita paitsi nyt on vahan viileampaa, joten ei mitaan valittamista! Ja rakeet pesispelin aikana on jo luonnon ivaa. Tsemppia, pian on kesaloma - ilman rakeita toivottavasti!