perjantai 9. toukokuuta 2008

Minä poljen, sinä ohjaat, niin kuin tanssi matka käy...

Jei, mikä päivä!
1) esitelmäni, josta olin ottanut jos jonkinlaisia paineita (lähinnä siksi, etten missään vaiheessa tehnyt sitä kunnolla valmiiksi) meni hyvin.
2) Saimme takaisin kv sopimusoikeuden tentit ja se meni hyvin
3) Kävin aamulla lenkillä (jesjesjes! Minulla on sittenkin tahdonvoimaa!)
4) Illalla teimme Lauran kanssa tunnin pyörälenkin pitkin Pariisia. Olen aina katsellut silmät pyöreinä hulluja pariisilaisia, jotka vetelevät ihan tsuiptsaip noin vain pyörillä autojen välissä. Kunnes eräänä päivänä päätimme ystävämme Lauran kanssa hankkia kaupunkipyörä-ajokortit. Täällä on kaupunkipyöriä, jotka saa puoleksi tunniksi ilmaiseksi käyttöönsä ja sen jälkeen täytyy maksaa jotain pientä. Pyörät ovat jykeviä, kolmivaihteisia ja korillisia mummonpyörämallisia kättyröitä. Pari viikkoa ihailimme kortteja joka puolelta ja keksimme erilaisia syitä olla käyttämättä niitä. Kunnes vihdoin uskaltauduimme pyörien selkään ja hullunmyllyn sekaan. Aluksi pyörimme Luxembourgin puistoa ympäri ja teimme pari uskaliasta pyrähdystä Boulevard Saint-Micheliä pitkin, joka on ihan vieressä. Tänään päätimme sitten repäistä oikein kunnolla ja menimme Seinen toiselle puolelle, Montmartrelle katselemaan Amélie Poulainin kotikontuja (jos joku ei ole nähnyt Amélie-leffaa, niin nyt äkkiä vuokraamaan! Aivan mahtava hyvänmielen elokuva!)
En tullut ottaneeksi kameraa mukaan, mutta ensi retkellä räpsin sitten senkin edestä. Laitan tähän oheen Pariisin kartan, jotta vähän onnistuisin selventämään missä nämä paikat sijaitsevat.


jos noista numeroista saa mitään selvää, niin minä asun numero 18 kohdalla (Luxembourgin puisto). Numero 32 on Sorbonnen yliopisto, joka on myös minun yliopistorakennukseni. Sacré Coeurin kirkko ja Montmartre ovat tuolla ylhäällä, jossa lukee Sacré Coeur ja Montmartre. Sinne me poljimme tänään ja oli kyllä melko huisia.
(Kartta täältä: http://www.saunalahti.fi/jussi11/k-pariisi.htm)

Kun näin Jonnan blogissa Gossip Girlistä kuvia, olen himoinnut saman tyyppistä valkoista hipahtavaa kukkamekkoa kuin Serenalla. Tosin leveähelmaisempana ja muutenkin kepeämpänä versiona, mutta kuosi on mielestäni aika kiva. Ilman noita hememtin helmiäisiä tosin. (kuva siis suoraan Jonnan blogista ilman lupaa, Jonna on löytänyt sen muualta=)

Niin, ja jos sen mukana voisi vielä saada nuo hiukset niin hyvä tulisi! (ja ok, myös jalat. Ja ehkä käsivarretkin.)

Surffailin tänään netissä etsimässä sellaista ja, noh, en löytänyt (en valkoista maatuska-kukkaista hippimekkoa, enkä Serenan sääriä. Myytävinä siis), mutta löysin kaikenlaista muuta kivaa.
Esimerkiksi tämän Top Shopin mekon (hitto näitä bloggerin kuvia, joita ei saa järkevän kokoisiksi ilman, että laatu kärsii...)

Ja tämän Ellosin tunika/mekon



Top Shopin sivuilla oli joitakin vaatteita myynnissä kaksi yhden hinnalla - meiningillä ja aion varmaankin tilata nämä:



Ja vielä viimeiseksi: Elloksen sivuilla oli mekko/tunika-osuudessa "tunikoina" tarjoilla vaikka kuinka paljon löysiä paitoja. Olenko minä ymmärtänyt jotain ihan päin prinkkalaa, kun kuvittelin, että tunika oli pitkä paita, eikä välttämättä löysä paita. Paras on ehkä alla oleva kuva: kuvan yläosa oli myynnissä tunikana... Päivän tehtävä onkin: löydä kuvasta tunika:

Ja kerro ihmeessä minullekin, kun löytyy...

2 kommenttia:

Poff kirjoitti...

Voi että, mä oon sulle niin kateellinen ku asut Pariisissa! :D Tykkään kauheesti Ranskasta ja oon käyny vasta kerran siellä, Strasbourgissa. Haaveilen Pariisin matkasta joskus lähitulevaisuudessa... :)

Ootko ihan "vakituisesti" opiskelemassa Ranskassa vai ootko siellä vaihdossa? :)

Tuuli kirjoitti...

Tule ihmeessa kaymaan Pariisissa, jos pidat ranskasta. Tama on kieltamatta aika mahtikaupunki (kirjoitan ranskalaisella nappaimistolla, mista pisteiden puute tiettyjen kirjaimien paalta:)

Opiskelen taalla "vakituisesti", paitsi etta nyt alkaa rupeama laheta loppuaan, silla valmistun -jos tentit menevat lapi- parin kuukauden kuluttua. Sitten viela puoli vuotta toita taalla ja sen jalkeen saa nahda mihin nena nayttaa:)