maanantai 11. helmikuuta 2008

Paritusta Pariisin keväässä


Tänä viikonloppuna olen ollut perjantai-illan perinteisen bilettämisen lisäksi lastenvahtina (uskokaa tai älkää, teki tiukkaa herätä lauantain kello 14.00, jotta ehtisin kello kolmeksi lastenlikaksi). Hoidan naapureideni lasta. Eivätkä naapurini ole mitään ihan peruskaurapersoonia. He asuvat Lontoossa, Queen’s Roadilla ja heillä on kiva pieni viikonloppuasunto Pariisissa, kaksi lasta ja molemmilla omat lastenhoitajat. Tämän lisäksi asunnon kunnosta pitävät tietysti huolta perussiivojat, ym. apulaiset. Minä vahdin vanhempaa, 18 kuukauden ikäistä poikaa. Nuoremmalla on siis oma lastenvahtinsa, jostain päin Etelä-Amerikkaa kotoisin oleva keski-ikäinen nainen. Juttelimme niitä näitä lasten ollessa päiväunilla ja kävi ilmi, että rouvalla oli 25-vuotias poika. Pian sen jälkeen kerroin opiskelevani oikiksessa. Rouva ryhtyi kehumaan poikaansa maasta taivaisiin: komea ja mukava, opiskelee elokuva-alaa... Hymyilin, nyökyttelin ja selailin Harper's Bazaaria. Yht'äkkiä kuin salama kirkkaalta taivaalta tipahti kysymys: haluaisinko tavata hänen poikansa. Aikamoista paritusta. Hymyilin kauniisti ja kerroin seurustelevani. Miten sitä muutenkaan kiemurtelemaan vastaavasta tilanteesta. Loppupäivän rouva oli minua kohtaan melkoisen kylmä.

Pariisissa alkaa olla keväinen tunnelma, kuten näistä naapurissani sijaitsevassa Luxembourgin-puistossa ottamistani kuvista käy ilmi. Ihmiset ovat ulkona, aurinko paistaa, ja vaikka puut eivät vielä olekaan lehdessä, ilma alkaa pikkuhiljaa lämmetä. Elän toivossa, etteivät asteet enää laske.

Ja vielä viimeiseksi: olen halunnut laittaa kuvia tästä siitä asti, kun näin jossain blogissa (taisi olla nelliinan, mutta jos näin ei ole, asianosainen ilmoittautukoon, niin laitan oikean linkin:) jutun korottomista korkkareista, mutta en vain ole saanut aikaiseksi: kengät, joissa on korko päkiässä.

Albarta Ferretti ja 2 kertaa Marc by Marc Jacobs. Mitä mieltä olette?

Tämän lisäksi (ja tiedän olevani tämänkin kanssa myöhässä), catwalkeilla on näkynyt paljon koristeltuja korkoja, kuten nämä MiuMiun, Pradan ja Viktor&Rolfin luomukset:'


Ja tässä muodin ihmemaailmassa kummallisuudellaan voiton vievät nämä Alexander McQueenit:

Alexander McQueen

Kuvat vogue.fr, www.chezmode.com



7 kommenttia:

Jonna kirjoitti...

argh! täällä sataa taas jotain tihkusadeloskaa. Haluun jo sinne:)
Mä haluun kans asuntoja makeista kaupungeista sit kun oon hienostorouva:)

Anonyymi kirjoitti...

Oi että mitä kuvia... voi kevät :/ Minulla oli se Berardin täysin koroton kenkä blogissani, noissa on sentään..noh, joku tuki tuolla alla :D mutta nuo viimeiset on ihan hulluuttaa, käy sääliksi mallin nilkkoja joka noilla joutuu kipsutteleen...

Tuuli kirjoitti...

jonna: tuletuletule tänne beibi, ei enää pitkään, ja saat nauttia ihanasta seurastani=) (siis pariisihan on ihan saletisti sivuosassa sun vierailussa)

nelliina: no niin vähän muistelinkin, mutta kun en ollut varma. Onhan noissa joku tuki... mutta kyllä minusta näyttää hippasen hassulta, kun korko sojottaa suorana päkiästä=) nooooh... kuten jonna vastasi ääliöanonyymin kommentille blogissaan: ah, luojan kiitos meillä kaikilla ei ole samanlainen maku:D Itse en tosiaan ihan vielä ole valmis kävelemään noissa. JA AIVAN!! aivan uskomattomat ne alexander McQueenit. Ja kun vielä katsoo sen malliparan nilkkojen kokoa, niin odottaa vain sitä pientä "naps"-ääntä, jolloin paukahtaa pieni, siro tikku kahtia.

Stazzy kirjoitti...

Viimeset kengät muistuttavat ihan norsun jalkoja O_o.

Mut muutenkaan, noilla korottomilla käveleminen ei varmaankaan ole kovin vakaata... Ei sillä että mulla muutenkaan korkoja olisi, mutta silti pelottaisi tuollaiset hankkia vaatekaappiin.

Hmpfh. Mäkin haluun Pariisiin. Tylsää töissä ja Euroopan Keskipiste katselee tällä hetkellä vähän liikaa omaan napaan. Pariisi toisi vaihtelua elämään.. joskaan ei tyhjällÄ lompakolla.

muotiagentti kirjoitti...

Vaikka uusiin juttuihin usein hurahdankin, en tosiaankaan noihin ah!niin taiteellisiin kenkiin. Saa nähdä missä mittakaavassa niitä löytyy kaupoista ja katukuvasta. Jos sinulla on mahdollisuus mennä kuikuilemaan Pariisin muotiviikolla näytösten kutsuvieraita (itse en pääse Pariisiin, nyyh nyyh ja nyyh), niin raportoipa näkyykö tuollaisia kummajaisia ja miten ne jalassa köpsytellään.

Tuuli kirjoitti...

stazzy: juu, ne viimeiset ovat kyllä aika...noh, eksperimentaaliset. Ja en kyllä tosiaan tidä miten tuollaisilla kolkuttimilla pysyy pystyssä. Mutta tule tyttö-hyvä Pariisiin! Tosin nyt on taas viilennyt (==(=(=(, mutta kyllä Pariisi aina kannattaa. Myönnettäköön, että tyhjä lompakko ja Pariisi eivät ole hyvä yhdistelmä. Kuten joka kuun lopussa muistan.

muotiagentti: mietin itse ihan samaa noita kuvia surffaillessani. Iso osa niistä kaupoista, joissa Marc Jacobsin kevät/kesä 2008 kokoelma on myynnissä, ei ilmeisesti ainakaan nettisivujen perusteella ole ottanut noita "korko päkiässä" kenkiä valikoimiin. Saa nyt nähdä. Täytyy ehdottomasti yrittää käydä bongailemassa, en vain yhtään käsitä miten ehtisin! Mutta pakko ainakin jonnekin on mennä bongailemaan...

Stazzy kirjoitti...

"Tosin nyt on taas viilennyt (==(=(=(, mutta kyllä Pariisi aina kannattaa."

Tuskin siellä kylmempää voi olla kuin täällä schwartzwaldissa. Jäinen tihkusade on aina pop.

Mutta tarkoitus olisi tässa keväällä taas tehdä parin päivän Pariisinreissu, yöpaikka kun on, ja TGVkin nykyään. Kyselen sitten vinkkejä kaikilta sinne jumiutuneilta bloggareilta ;)